22 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟ 3Ο ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ

22 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟ 3Ο ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ

Με το προκριματικό πρωτάθλημα κλιμακίων που διεξήχθη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, έκλεισε ο κύκλος των πρωταθλημάτων της ΕΤΑΒΕ με σκοπό την συγκρότηση των κλιμακίων της για το έτος 2017.

Οι αθλητές που συμμετέχουν βαθμολογούνται ανάλογα των διακρίσεων τους και οι πρώτοι κάθε κατηγορίας στελεχώνουν την επόμενη χρονιά τα κλιμάκια επίλεκτων αθλητών της ένωσης.

Ο Α.Σ. TAEKWONDO ΔΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ συμμετέχοντας όπως πάντα στα πρωταθλήματα της ΕΤΑΒΕ, έδωσε το παρών με 29 συμμετοχές αθλητών. Τα αποτελέσματα και η απόδοση τους ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς ο απολογισμός σε μετάλλια ήταν ο εξής : 9 ΧΡΥΣΑ, 8 ΑΡΓΥΡΑ και 5 ΧΑΛΚΙΝΑ, σύνολο 22 ΜΕΤΑΛΛΙΑ.

Πέρα όμως από τις ατομικές διακρίσεις, είχαμε και ομαδικές, καθώς ο ΔΙΑΣ έφτασε στην κατάκτηση της 3ης θέσης για το 2016 στην ειδική κατηγορία παίδων-κορασίδων (2003-2004), επίσης στην 3η θέση για το έτος 2016 στην ειδική κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (2005-2006-2007), ενώ η κατάκτηση της 2ης θέσης με 423,50 βαθμούς στη γενική κατάταξη της ΕΤΑΒΕ, μεταξύ 109 συλλόγων για το 2016, ήρθε να σφραγίσει την πολύ καλή φετινή πορεία του ΔΙΑ στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Επίσης αναμένεται για το 2017 να στελεχώσουν τα κλιμάκια της ΕΤΑΒΕ 12 αθλητές του ΔΙΑ που πρώτευσαν στις κατηγορίες τους. Άλλη μια επιτυχία καθώς για το 2016 είχαμε 8 αθλητές, το 2015 ήταν 3 οι αθλητές όσοι και το 2014.

Η αποστολή αναλυτικά είχε ως εξής :

Χρυσά μετάλλια: Ιωάννα Κοσμά, Βασίλειος Κοσμάς, Μάριος Στάθης, Μαργαρίτα Στάμου, Κατερίνα Στεφάνου, Μιλένα Στύλιου, Γιάννης Τσιούρης, Ματίνα Τσαμπαλά και Ειρήνη Παύλου με χρυσό στις γυναίκες και αργυρό στις νεανίδες.

Αργυρά μετάλλια: Ελένη Εργάτη, Μαρία Ζολώτα, Κατερίνα Κύργου, Μαργαρίτα Λιούγκου, Ελένη Μύταρη, Κων/νος Κίτσιος και Χριστόδουλος Πλόσκας.

Χάλκινα μετάλλια, Απόστολος Κύργος, Σπυριδούλα Πλόσκα, Δημήτρης Καμαγιάννης, Βασιλική Κλήμη και Ελευθερία Μύταρη.

Στην αποστολή συμμετείχαν και οι Παντελής Γιώτης, Λυδία Ζώτου, Γιάννης Καμαγιάννης, Βασίλης Βλάχος, Χρήστος Μίσιος, Ματούλα Μίσιου και Βασίλης Σεργιανίτης.

«Το 2016 ήταν αγωνιστικά η πιο επιτυχημένη χρονιά στην μικρή οκτάχρονη ιστορία του ΔΙΑ», μας είπε φανερά ικανοποιημένος ο προπονητής κος Ανδρέας Μιμηγιάννης και πρόσθεσε : «Ο στόχος που είχαμε στην αρχή της χρονιάς ήταν να πάμε ένα σκαλί πάνω από ό,τι ήμασταν πέρυσι και το καταφέραμε. Βέβαια, από μόνη της η φετινή πορεία δεν μας κάνει μεγάλους. Η αποτυχία είναι εκεί έξω και περιμένει αμείλικτη αν επαναπαυθούμε. Τέλος ευχαριστώ τους αθλητές μου και τους γονείς τους, καθώς και το Δ.Σ. του συλλόγου μας για την αμέριστη προσπάθεια και στήριξή τους σε όλη αυτή την προσπάθεια».

ΠΗΓΗ: http://super-fm.gr/