Το Άθλημα

Το άθλημα

Τι επιτυγχάνεις με το Tae Kwon Do;

Και το σπουδαιότερο;

Τη αίσθηση του στόχου, την καλλιέργεια της υπομονής και της συνεχούς προσπάθειας για την επιτυχία μέσα από την καθημερινή πάλη γι αυτόν

Το Tae Kwon Do

Είναι μια πολεμική τέχνη άκρως εντυπωσιακή όσο και αποτελεσματική σε τυχών δύσκολες συνθήκες όπου απειλείται η σωματική ακεραιότητα. Μέσα από μεθοδευμένη προπόνηση, έντονη άσκηση και πνευματική προετοιμασία, η άμυνα ή αλλιώς αυτοάμυνα είναι κάτι που γίνεται ενστικτωδώς και άμεσα, χρησιμοποιώντας απλά αλλά αποτελεσματικά το σώμα μας.

Το Tae Kwon Do όμως έχει μεγάλη απήχηση στον σύγχρονο άνθρωπο γιατί έχει εξελιχθεί σε ένα τρομερά εντυπωσιακό, ασφαλές και οργανωμένο Ολυμπιακό Άθλημα. Χρόνια εξέλιξης, μελέτης. επιστημονικής γνώσης και εμπειριών σε παγκόσμιο επίπεδο του δώσανε αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι αθλητές του σε πολύ μικρή ηλικία, ακόμα και των τεσσάρων ετών αρχίζουν να παίρνουν τις βάσεις στις οποίες αργότερα θα στηρίξουν εθνικές, παγκόσμιες και ολυμπιακές διακρίσεις. Και φυσικά μέσα από τις αρχές του Tae Kwon Do έρχεται η διαπαιδαγώγηση των αθλητών, που δεν ονομάζονται τυχαία μαθητές, ούτε και ο προπονητής τυχαία δάσκαλος. Μέσα από τον σεβασμό, την πειθαρχία, την δικαιοσύνη, την συνέπεια, την ευθύνη, την επιμονή χτίζεται ένας εξαιρετικός αθλητής και ένας σωστός, χρήσιμος άνθρωπος για την κοινωνία.